Azərbaycan-İsrail Erkən Təhsil və Valideynlik Forumu keçirilib

Tarix: 03.10.2023

28 sentyabrda IACCI tərəfindən təşkil edilən və Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin (UNEC) ev sahibliyi etdiyi Azərbaycan-İsrail Erkən Təhsil və Valideynlik Forumu keçirilib. Bu əlamətdar hadisə Bakıda erkən təhsil və valideynlik sahələrində tanınan israilli mütəxəssisləri bir araya gətirib.

Açılış mərasimi anım günündən bir gün sonra keçirildiyi üçün ərazi bütövlüyü uğrunda canından keçən şəhidlərimizin xatirəsi bir dəqiqəlik sükutla yad edilib.

IACCI prezidenti Aleks Kaplun açılış nitqi ilə çıxış edərək qonaqları salamlayıb. O, tədbirin təsiri ilə bağlı nikbinliyini ifadə edərək bildirib ki: “Ölkələrimiz müxtəlif həyati vacib sektorlarda səmərəli əməkdaşlıq tarixinə malikdir. İnanıram ki, bu forum erkən təhsil və inkişaf üzrə uşaqlıq sahəsində gələcək əməkdaşlıq üçün katalizator rolunu oynayacaq. İsrailli ekspertlər tərəfindən təqdim olunan layihələr və təlim proqramları azərbaycanlı həmkarlarımız arasında böyük diqqəti cəlb edir və əminik ki, bu tərəfdaşlıq hələ başlanğıcdır”.

Sonra elm və təhsil nazirinin müavini Həsən Həsənli 2022-2026-cı illərdə strateji inkişaf planı, məktəbəqədər və məktəbəqədər tərbiyəçilərin sertifikasiya prosesi haqqında danışıb.

Forum Beynəlxalq əməkdaşlıq departamentinin direktoru Nərmin İbrahimovanın maarifləndirici çıxışları ilə davam edib.

Daha sonra Elm və Təhsil Nazirliyinin Məktəbəqədər sektorunun müdiri İlahə Rəsulova, Təhsil İnstitutunun Şagird nailiyyətlərinin qiymətləndirilməsi şöbəsinin müdiri İlahə Tağıyeva və israilli ekspertlər də “Erkən uşaqlıq təhsilində valideynlik” adlı paneldə çıxış ediblər.

Forumun əsas məruzəçisi tanınmış psixoterapevt, çoxsaylı kitab və nəşrlərin müəllifi, valideynlik kursunun yaradıcısı, “Valideynlik çağırışı” və Adlerian psixoloji metodologiyasının nümayəndəsi – Dr. Anabella Shaked olub.

Dr. Shaked müasir valideynlər tərəfindən bu günün uşaqlarını gələcəyin çağırışlarına hazırlamaq üçün tələb olunan əsas bacarıqlar haqqında mühazirə edib.